Insight for Kriistal Ann

VIDEOEnkelte navn dukker til stadighet opp i konstellasjoner og kollaborasjoner, greske Kriistal Ann er et slikt navn. Hun ikke bare gir ut musikk som soloartist, hun er også den ene halvpart av Paradox Obscur, er dessuten en del av Sine Silex, samt bidrar på en rekke artisters utgivelser – nå nylig mellom andre Aidan Casserly, Stockhaussen og Mode in Gliany.

Den som vil spore Kriistal Ann – egentlig navn Anna Michailidou – sine bevegelser har med andre nok å henge fingrene i. Her i denne omgang skal bare først og fremst trekkes frem at Kriistal Ann i forrige måned slapp video til «Deadly Insight», dette en låt hentet fra hennes tredje soloalbum «Cultural Bleeding» som kom i november 2015.

Som soloartist fremviser hun enkelte trekk fra sin bakgrunn i studier av klassisk musikk, og med sin distinkte stemme som aktivum er Kriistal Ann en artist med nok egenart til å skille seg ut i mengden. Med den fascinerende fargesterke videoen som følge blir «Deadly Insight» pur magi.

Kriistal Ann, Cultural Bleeding

«Cultural Bleeding»

Paradox Obscure, Anacrusis

«Anacrusis»

Når vi først er her kan vel også nevnes at Paradox Obscurs andre album, «Anacrusis», – også dette utgitt i november 2015 – er verdt å sjekke ut. I tospann med Toxic Razor befinner Kriistal Ann seg i en langt mer maskinell verden av strikt analog og minimal synth enn hva tilfellet er på soloalbumene. Paradox Obscur kan i lengden oppleves som noe énsidige, men bevares – i sine beste øyeblikk er de uendelig heftige. Hva som dessuten trolig er helt sikkert er at bedre minimal synth, for ikke å si popmusikk generelt, fra Rhodos enn Paradox Obscur er neppe å oppdrive.