Veil of Light

Veil Of Light, Talisman

Veil Of Light, Talisman
Manic Depression, 12″ep/digital 2015

Veil Of Light fra Zürich i Sveits var – og delvis fortsatt er – ferniss for en musiker som i navn kaller seg bare ‘M’. For å kunne spille live er en medmusikant, Markus Weber, etter hvert kommet til, slik at Veil Of Light av i dag fremstår like mye som en duo som et rent soloprosjekt. Det er likevel ingen tvil om at eierskapet til VoL fortsatt tilhører M.

Det er blitt ett album og flere ep’er fra Veil Of Light i løpet av de siste to-tre årene, utgivelser som hevder seg godt i den store flora av europeisk wave og postpunk. Veil Of Light befinner seg til rette i det goth-inspirerte hjørnet av cold wave og den slags, eller gothgaze, som også er en slags subsjanger. Slik flisespikking på merkelapper overlater vi dog til de veldig dedikerte, for det er knapt andre enn de færreste som evner – enn si bryr seg med – å peke på de små nyanser som skiller den ene subsjanger fra den andre subsjanger.

Hva som uansett er helt sant sagt om Veil Of Light er at de ikke gjør noe som helst nytt eller spennende. Det er tale om god og egentlig temmelig gammeldags klisjé-befengt musikk av sortkledde for sortkledde. Det Veil Of Light måtte mangle av originalitet tar de imidlertid igjen i kvalitet, og i denne deres seneste utgivelse gir de oss mer av hva vi liker.

«Talisman» består av tre forholdsvis korte, men ganske varierte, kutt som samlet gir et godt bilde av Veil Of Light. «Judged By God» er stemningsmettet, fengende goth møter pop i et stort og luftig refreng. Nydelig, og utvilsomt den fremste ‘poplåten’ av de tre. Med «Guns And Knives» spisses tonene i retning dramatikk og skumlerier, rytmen hakker rastløst og uforsonlig, helt der innerst i dypet av skyggedalene raller Ian Curtis. Tittelkuttet tar intensiteten ned og fullfører ep’n på en vakkert bølgende stemning ut i tåke og distanse. Kryss av for tre vinnere av tre mulige.

Det er varslet nytt album fra Veil Of Light en gang i løpet av 2016, frem til den tid er «Talisman» og de tidligere utgivelser vel verdt å stifte nærmere bekjentskap med.

TRACKS

Judged By God / Guns And Knives / Talisman

Produsert av M

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments