Mayflower Madame

VIDEOMayflower Madame fra Oslo er blant dem som skynder seg sakte. Siden inkarnasjon i 2011 og platedebut med EP’en «Into The Haze» i 2013, har de ikke forhastet seg med å ta de neste skritt. Fjorårets single «Lovesick» har til nå vært eneste utgivelse etter debuten.

Nevnte «Lovesick» tilhører i seg selv 2015s mest besnærende låter, den tilhørende video med klipp fra Fritz Langs udødelige «Metropolis» bidro ytterligere til å gjøre den svært minneverdig. Hvilket ikke er noen selvfølge da de fleste – og de er mange – som forsøker å illustrere sin musikk ved hjelp av Lang tryner flatt. Her skal ikke, på ingen måte, Queen og «Radio Ga Ga» nevnes som det verste eksempel på overgrep begått. Bare for å nevne det.

Mayflower Madame og «Lovesick» fungerer imidlertid veldig fint med Lang, Mayflower Madame virker i det hele tatt å ha en god forståelse av de estetiske grep – blikk, glimt, illustrasjoner. Vi gleder oss derfor over at Mayflower Madame nå har ny musikk og nye bilder på gang.

Mayflower Madame, Lovesick

«Lovesick»

Mayflower Madame, Weightless

«Weightless»

Singelen «Weightless» ble sluppet i forrige uke, denne nok et ypperlig eksempel på Mayflower Madames mørkt suggerende gotiske post-punk møter psykedelia. Eller som de selv hevder – Dark and luscious postpunk/-rock with a psychedelic twist. Vi kjøper den beskrivelsen, vi kjøper også den særs flotte videoen regissert av Astrid Nanna Serck. I det hele, det store, det lille, er «Weightless» en smakfull smakebit inn mot det kommende album.

Mayflower Madame

Mayflower Madame – Foto: Joanna Bergqvist

Tittel på kvartettens – Trond Fagernes (vokal, gitar), Rune Øverby (gitar), Petter Gudim Marberg (bass) og Ola Jørgen Kyrkjeeide (trommer), + utvidet med Kenneth Eknes (synth) på scene – første album er «Observed In A Dream» , utgivelse finner om alt går som det skal sted fredag den 22. april ved hjelp av Night Cult Records i Europa og Custom Made Music i USA.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments