Super, Ja!

Pet Shop Boys

Pet Shop Boys – Foto: Pelle Crépin

Hjertet hopper over et slag hver gang Pet Shop Boys annonserer ny musikk. Fordi vi husker alt det vidunderlig fine de har gjort, og fordi de sjelden eller aldri svikter. Joda, enkelte album av bare medium kvalitet har Tennant og Lowe levert, men selv når formen ikke har vært helt på topp har de alltid prestert å legge ved et gullkorn eller tre.

Snaut tre år etter suksessen «Electric» varsler Pet Shop Boys inn deres trettende studioalbum. Tradisjonen tro holder de seg med kort tittel, ett ord, også denne gang. «Super» er hva årets album heter, tittelens opphav forklares av Chris Lowe i The Super Interview – kan leses og lastes ned som .pdf på PSBs hjemmeside – som følger:

I was walking to the studio one day and I kept imagining Germans saying ‘super’, because they say ‘super’ in a certain way – «SUPER, JA!» – and they say ‘super’ a lot… and I just thought «Oh, super!» Because we’d been through a few titles, hadn’t we?

Super

Som med «Electric» i 2013 er «Super» produsert og mikset av Stuart Price, en avgjørelse begrunnet med at Tennant og Lowe føler «Electric» representerte en restart for Pet Shop Boys.

We wanted to make an album that had a very strong electronic mood all the way through it. It felt like «Electric» had been a sort of ‘rebooting’ of the Pet Shop Boys, reminding ourselves that we came into this whole thing because we liked electronic music.

Until this album and the previous album we’ve never been electronic purists – there have always been other instruments and orchestras and things like that. Whereas this album and «Electric» are purely electronic albums.

«Super» slippes fredag den 1. april, før den tid vil singelen «The Pop Kids» (super tittel!) lanseres. Men, for de utålmodige, allerede nå i dag ble «Inner Sanctum» offentliggjort som den første prøvesmak på det kommende album. Denne nærmest en instrumental som kanskje er tonene av hva Neil Tennant forteller – We’ve been to clubs in Las Vegas and you think, oh, this is the inner sanctum – this is where you’re drinking champagne with the DJ.

SUPER:

Happiness / The Pop Kids / Twenty-Something / Groovy / The Dictator Decides / Pazzo! / Inner Sanctum / Undertow / Sad Robot World / Say It To Me / Burn / Into Thin Air

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments