Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 Rossetti’s Compass – Indiestadt

Rossetti’s Compass

Rossetti's Compass, Attrition

Rossetti’s Compass, Attrition
Sub Culture, cd-ep/digital 2015

Noe av det bedre med januar, denne ellers så mistrøstige måned i grått eller hvitt, vaklende på usikre løfter om nytt og skjerpet liv, eventuelt overgitt og hensunket i sort depresjon, er mulighetene disse utgivelsesfattige ukene gir for å høre i det minste noen av alle fjorårets utgivelser som ramlet under radaren der og da.

Fra november i fjor plukker vi opp Rossetti’s Compass – Mark Warner (Sudeten Creche m.fl.), Per Aksel Lundgreen (Angst Pop, Apoptygma Berzerk m.fl.) og Martin Bowes (Attrition m.fl.) – , som i og med «Attrition» er kommet frem til deres alt i alt fjerde EP / CD. Hvorvidt «Attrition» er å regne som EP eller fullt album er litt uklart, det riktigste vil kanskje være å si at det er en EP med bonuskutt. Først fire originallåter, så to coverlåter, og avslutningsvis en remiks av hver av de fire første.

Hensikten med Rossetti’s Compass var fra første stund å navigere fritt på tvers av elektroniske subsjangere. Av den grunn kan Rossetti’s Compass ikke settes i bås, alt fra pur synthpop til tung EBM og mørk elektronika må forventes å ligge i folden av en og samme utgivelse.

Rossetti's Compass

Rossetti’s Compass – Foto: Andrzej Juja

I så måte, med tanke på at Rossetti’s Compass gjerne tillater seg å gjøre som de vil, er «Attrition» ikke som veldig sprikende å regne. I all hovedsak sirkulerer de fire hovedkuttene rundt type minimal og umiddelbar synthpop, og ikke minst holder de alle gledelig høy standard. Forsøk det særdeles melodiøse tittelkuttet – som minner ikke så rent lite om Philip Oakey og den liga – eller besynderlig elegante «My Will» for gode bevis på Rossetti’s Compass’ alternative popteft. Videre er «Desire» en fascinerende sak, kald og suggerende minimalistisk elektro som forstyrres og skramles til av TyLean Polleys hysterisk-teatralske koring.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/220377359″ params=»color=#dd4646&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

To drivende flotte låter i «Shivering Skin» (org. av Love?, 2013) og «Coboloid Race» (org. av Rational Youth, 1981) setter punktum for kjernen av «Attrition». «Shivering Skin» er en for meg tidligere ukjent tittel, og sammenlignet med den versjon som forefinnes på Love? sitt album «Electronically Yours» foretar Rossetti’s Compass en stilig oppgradering. Hva gjelder de avsluttende remiksene resulterer ingen av dem i henrykkelse her i etasjen, originalene er alle – og godt er vel egentlig det – langt bedre.

Stikk gjerne over til rossettiscompass.bandcamp.com og gi «Attrition» en nærmere lytt.

TRACKS

Attrition / Perfection / Desire / My Will / Shivering Skin / Coboloid Race / Attrition (Digital ENERGY Remix) / Perfection (Fearpassage Remix) / Desire (Burning Flesh Remix by Attrition) / My Will (Master Slave Remix by Technomancer)

Produsert av Per Aksel Lundgreen