Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 Schnodig Fiction – Indiestadt

Schnodig Fiction

Schnodig, Nerver I En Bunt

Schnodig, Nerver i En Bunt
Schnodig Records, lp/digital 2015

Blant de her i heimen flittigst benyttede norske utgivelser av året befinner det seg en plate hvis omslag viser LEGO-figurer virrende rundt i en labyrint. Det er en plate laget av noen som kaller seg Schnodig, platen har de kalt «Nerver i En Bunt».

Javel, tenker du kanskje, hvilken grad av naivistisk fjas og dumrianderier er det her tale om? Nuvel og neh, graden av fjas og dumheter er heller laber, kan jeg forsikre deg om. Naivitet er her imidlertid, type som i klassene for de minimale og de nostalgiske.

Vi er nostalgiske nerder som blander livet i dag med musikken vi vokste opp med og den fremtiden vi drømte om. Det blir mye synthesizere og lego. Per-Christian lager musikk og video. Tollef skriver noe rart som Christer kan synge til.

Disse tre – Per-Christian Nielsen, Tollef Ladehaug og Christer Eriksen – som sammen er Schnodig, er slettes ikke helt blanke ark. Nielsen og Eriksen kjenner vi fra trioen In Vein (albumet «Strangled Voices» (2008) er vel verdt en lytt) og Ladehaug har fartstid helt tilbake til det ganske tidlige 90-tall med det bergenske Anax Imperator. Schnodig består med andre ord av erfarne karer fra det norske synth- / elektro- / ebm-kartet.

Med Schnodig og «Nerver i En Bunt» gjør de en tilsynelatende mer avslappet, mindre ‘seriøs’ og ikke så alvorlig vri på det de egentlig alltid har gjort – mekke fengende elektronisk pop av ymse avskygninger. Tilsynelatende, for «Nerver i En Bunt» kapsler mye mørke. Schnodig lager synthpop slik Raga Rockers lager rock, med enkle, direkte grep i melodi og riff såvel som i tekst. Enkle saker som bunner i dybde, enkle saker som rommer mangt av lys og skygge. Det er derfor ikke helt tilfeldig at Schnodig lekende lett gjør Ragas «Noen å Hate» til sin egen.

Schnodig

En kosedyster stil – Foto: Tarjei Krogh

«Noen å Hate» er ikke del av «Nerver i En Bunt», hvilket gjør absolutt ingenting når Schnodig har så flust opp av godt egenmateriale å servere. Blant alt det gode er det en tre-fire-fem av albumets titler som gjennom de siste måneder har rundet riktig mange runder gjennom mine ører. Signaturlåten «Schnodig» er så uendelig smooth og fin for dansegulv, og hvor vakker tekst er det vel ikke? Smil, schnodig stil. Apropos dansegulv, ro en sakte «Rygg i Rand», bli to i spann. Møt pur oppstemt nostalgi i «Sci-Fi Fra Svart Vinyl», gå deg «Skogredd» når du bare skulle ut etter øl. Finn veien tilbake til dansegulvet med tittelkuttet, hopp opp og ned mens nervene krøller seg i en bunt. Fall ut i skogen og mørket igjen, gå på «Bærtur». Ta en tur gjennom «Nerver i En Bunt», du finner helt sikkert en favoritt eller to blant albumets ti.

Brikkene «Nerver i En Bunt» er bygget på gir i total et varmt, melodiøst og kledelig finurlig album. Et vennlig album, men ikke tannløst vennlig, vennlig som på kosedystert vis, vennlig som på bøljan den dype blå. Jeg tror du vil like det, bli klistra til beaten, høre soundtrack fra svart vinyl.

«Nerver i En Bunt» kan kjøpes, lastes ned og strømmes via de vanlige tilbydere av denslags. For de som virkelig smelter for Schnodig og er glade i fysisk kontakt vil det nok være hyggelig å høre at «Nerver i En Bunt» er tilgjengelig også i vinylformat. Eventuelt gi www.schnodig.no et besøk.

TRACKS

Nerver i En Bunt / Kosmodrom / Sci-Fi Fra Svart Vinyl / Schnodig / Rygg i Rand / Ekkoskritt / Rulle i Glasskår / Skogredd / Bærtur / Ensom Sofa

Produsert av Schnodig