New Music Complete

New Order er veldig snart tilbake med nye toner. De første virkelige nye toner siden 2005, hvilket er – og vi trenger ingen kalkulator – ti år siden. Ved hjelp av Mute Records, med Gillian tilbake, via lovende teasers og lokkerop, Hook ute.

Det er lov å håpe at «Music Complete» ved release den 25. september fullfører de små, liflige drypp vi lokkes med. For de høres rett så bra ut, de små sneakpeaks- og hears vi så langt har fått se og høre. Dessuten satser vi på, med respekt men i sannhetens navn, at unødvendige gjestenavn som Elly ‘La Roux’ Jackson, Brandon ‘The Killers’ Flowers og Iggy Pop ikke klusser ting altfor mye til.

Forrige møte tilbake i 2005, «Waiting For The Sirens’ Call» (som fikk et vedheng med «Lost Sirens» i 2013), var noe sprikende men slettes ikke ufint; tvert om var det jevnt over temmelig tiltalende. Magefølelsen – eller kjenner det på gikta, som bestemor ville formulert det – tilsier at New Order av i år blir enda bedre enn i 2005.

Mer info på www.neworder.com

New Order, 2015

Bloody ‘ell, we’re ready for the road, New Order, 2015 – Foto: Nick Wilson