BOLS e Her og No

Her forleden dag – eller forrige lørdag, for å være på en prikk korrekt – platedebuterte BOLS, dette altså bare cirka tredve år etter deres storhetstid. Alt til sin tid, og alle tider har sin slutt, men BOLS grep egentlig aldri fullt ut sin tid. Eller kanskje var det publikum som ikke begrep BOLS. Uansett, det er ikke slutt, BOLS er tilbake, her og no.

Mye skyldes nok også BOLS selv, for gjennom sin eksistens som band fra 1981 til ’86 gjorde de en rekke demo- / studioinnspillinger som aldri ble hørt i nåde av bandet selv. Forkastet som ikke gode nok. Hey, vi forsøker igjen senere, tar det på nytt ved en senere anledning. Senere kom aldri. Hørt i ettertid er det liten tvil om at mye av materialet holder høy standard, i det minste om vi skal sammenligne med hva som faktisk ble utgitt av norsk rock i de årene BOLS var aktive.

BOLS var ett av i alt fem band fra Tromsø som gjenoppstod under tittelen «Naar de døde vaagner» i januar 2012. Dette smakte godt, så godt at BOLS begynte å legge planer for flere fremtidige aktiviter. Ting som en nettside for å dokumentere bandets historie, plateutgivelse, mulige nye konserter. Alt dette er godt og vel underveis når vokalist Per Eirik Johansen plutselig, og så altfor tidlig, dør den 15. januar 2014.

Bols, Her og No

BOLS, «Her og No», Backbeat Records, 2015

Men, jorda går fortsatt rundt i ring, de døde kan fortsatt våkne, og det er ennå noen som henger med og kan ta BOLS videre. Tromsøs fine platebutikk og -selskap, Backbeat, slapp «Her og No» lørdag 27. januar; og det akkompagnert av BOLS live med Marita Isobel Solberg på vokal. Jeg var der ikke da jeg bor i utkantstrøket ‘det sentrale østlandet’, men jeg er ganske sikker på at det var en fortreffelig kveld.

«Her og No» er syv utvalgte høydepunkter fra BOLS’ ymse sessions i årene 1984-85, bl.a. innspillinger fra NRK Tromsø, demoer gjort i Tromsø og København, samt et liveopptak fra salige Renegat i Oslo. Formatet er det hendige 10″ vinyl, i første omgang trykket i beskjedne 300 håndnummererte eksemplarer.

Se Backbeat for mer info om «Her og No», for mer om BOLS generelt – biografi, bilder, musikk m.m. – besøker du www.bols.bellyd.no

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments