La Vie Bal Paré

Bal Paré, EP

Bal Paré, EP
Minimal Wave, 7″ep 2009

Her en ny utgivelse av året dedisert den tyske trio Bal Paré, dog uten at musikken i seg selv er produsert i inneværende år. «Bal Paré EP» – i og for seg er den uten tittel, men noe bør vi vel kalle den – er drøye tolv minutter og fire kutt av tidligere uutgitt art.

Nærmere bestemt stammer låtene fra årene 1981 til ’84, hvilket er ensbetydende med materiale skapt i Bal Parés kjerneperiode som aktivt band.

De fire sporene forsvarer jevnt over det å slippes ut i dagslys etter sine mange år i bortglemt krok. De tyskspråklige «Herz Aus Stein» og «Wir Kamen Nie An» er begge maskinelt monotone på lav frekvens, likefullt dypt melodiøse og særdeles suggerende. Alt i alt platens virkelige høydepunkter og med «Wir Kamen Nie An» som minimal synthpop i riktig ypperste tet.

Bal Paré

Bal Paré

Side to er lysere, hvorav «La Vie» er riktig gladlynt, snasen synthpop med forførende fransk vokal av Kirsten Klemm. Instrumentalen «TV Noir» faller, uten å være direkte dårlig, noe gjennom. I likhet med så mangt av instrumentaler blir temaet hakket for banalt og savner nerve.

Tre av fire til karakter langt over stå er imidlertid ingen semmer fangst, ei heller trekker det ned at omslaget er fint og vinylen farget. En EP vel verdt å spore opp for alle med øre for den lille lomme Bal Paré roterte i, rundt og om.

TRACKS

Herz Aus Stein / Wir Kamen Nie An / TV Noir / La Vie

Produsert av Matthias Schuster