99 Sanger fra Adrian Cox

Adrian Cox, 99 Sanger

Adrian Cox, av sin mor og far ganske sikkert bedre kjent som Askild Hagen, ble i år introdusert til noen flere i og med bidraget på «Maskindans : Norsk Synth 1980-1988». Den klikk som har studert sin norske undergrunn, vil imidlertid fra tidligere av vite at Hr. Cox var en svært aktiv aktør i perioden ca. 1985 til 1995.

Via selskapet (Kulturinstutisjonen) Piivv drysset Adrian Cox ut en rekke kassetter, så vel med seg selv solo som med navn av kaliber El og Mormor & De 8000 Ungene. Én utgivelse i format LP ble det også på Cox, «Flukt Og Forvandling» fra 1988.

I disse dager, mange år senere, er Adrian Cox igjen aktuell. «99 Sanger» er en cd bestående av… nittini sanger. Fragmenter, løse tråder, vignetter, og mindre snutter, får man formode i og med varighet fra tyve til nitti sekunder pr. tittel. Minimal synthpop, toner og melodier som Cox har latt ligge på lager i mer enn ti år.

Ambolthue Records står for utgivelsen, hvis tilstedeværelse var planlagt til – sier seg selv – den 09.09.09. Noen streker og kluss i presseriet har medført at «99 Sanger» ikke ble klar til offisiell releasedato, dog ligger den straks klar rett rundt neste hjørne.

Les mer på www.ambolthue.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments