Viva Bananarama!

Bananarama

Det skaper neppe stor furore å påstå at Bananarama mistet mye bend ved Siobhan Faheys avgang i 1988. Ting ble aldri helt det samme etter hennes farvel, det selv om en kortvarig inkludering av Jacquie O’Sullivan – dette mest av alt gjort for å opprettholde det visuelle ved Bananarama som trio – bragte «Pop Life» (1991) anstendig suksess.

De seneste atten år har Bananarama dog bestått av duoen Keren Woodward / Sara Dallin, og det til heller lite nytte sett i den store kommersielle sammenheng. Forrige album, «Drama» (2005), genererte rett nok en noe større dose oppmerksomhet enn hva de foregående utgivelser gjorde; men den stusselige sannhet er at Bananarama av i dag henvender seg til ytterst få andre enn utpregede nostalgikere samt en god skjerv av skeive menn.

For et navn som tilhører tidenes desidert mest suksessfulle jenteband (kun Spice Girls, TLC og Destiny’s Child kan vise til høyere salg) og kvernet den ene etter den andre perle gjennom 80-tallet, er dagens status egentlig ikke all verden å juble over. Woodward / Dallin henger imidlertid ikke med gjeipen, de tar igjen sats og spinner videre med nok et album. «Viva» blir deres tiende studioalbum, produsert av Ian Masterson og – med unntak for enkelte coverlåter – som vanlig skrevet av Woodward / Dallin selv.

«Viva» slippes av Fascination Records, et underbruk av Polydor / Universal, mandag den 14. september. Uken før albumet dyttes i hyllene vil singelen «Love Comes» kunne hentes i digitalt så vel som fysisk format.

Se bananarama.co.uk for mer informasjon.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments