A Goat in A Room

Twice A Man, The Sound Of A Goat In A Room

Twice A Man, The Sound Of A Goat In A Room
Xenophone, kz 1983
Omtale basert på reissue, Yellow Ltd., cd 1997

Før Twice A Man eksisterte det en gruppering ved navn Cosmic Overdose, grunnlagt i Göteborg 1978 og ansett som å være pionérer på den svenske synthscenen. Dan Söderqvist og Karl Gasleben utgjorde kjernen i Cosmic Overdose, og etter to svenskspråklige album gikk de for engelske tekster og ble til Twice A Man i 1981.

Som Twice A Man var Söderqvist / Gasleben rett så aktive under 80-årene, men de forlot etterhvert pur pop og rettet stadig større fokus mot musikk og lyd for teater, film og performance generelt. Dette en vei de har gått helt opp til i dag, med som resultat musikk hvis uttrykk preges av ambiente lydskulpturer.

Et musikalsk rammeverk for albumet gjennom 2x «Room» og 3x «Goat»

«The Sound Of A Goat In A Room» er Twice A Mans andre album, opprinnelig utgitt som kassett på deres egen label Xenophone. Allerede på dette tidspunkt i duoens kronologi er det ikke vanskelig å høre bevegelsen fra fundament i pop til retning mer abstrakte, filmatiske toner. Albumets tittel, hvis er sånn passelig sær, gir et musikalsk rammeverk for albumet gjennom 2x «Room» og 3x «Goat». Der de to «Room» er dunkle øvelser mens de tre variasjonene over «Goat» flyter i lyse og melodiøse poplandskap. Disse fem knytter en tråd, et konsept, for platen og skaper en helhet som gir «The Sound Of A Goat In A Room» sterkere kraft enn hva de øvrige frittstående låtene alene kunne gjort.

Twice A Man

Twice A Man

Blant de løse kuttene finnes imidlertid mye fint, så som underlige «Voices», vakre «Coffins Of Snow», eller ikke minst «Killing Angels» og «Sorrow». De to siste begge av type konkret pop, ikke av momentant ekstatisk sort; heller som diskrete smygere der over tid vokser for til sist å slutte fullt grep. Gitar og / eller saksofon og ypperlig vokal i kategori distansert tungsinn farger på disse, som for albumet alt i alt, inn energi og stemning i det ellers grunnleggende elektroniske lydbildet. «The Sound Of A Goat In A Room» oppleves i det hele, sett forbi ett par svakere kutt, som et virkelig gjennomført verk. Snekret i sin samtid og scene; dog på ingen måte preget av produksjon utgått på dato, og dessuten velsignet med særpreg stemplet Twice A Man.

I forbrukeropplysningens navn kan føyes til at cd’en faktisk bærer bonus. Dog er denne til heller laber nytte og glede i våre dager. Multimedia for cd-rom, i dette tilfellet én fil bestående av to videoer, bilder, info med mer, laget i Windows 95s tidsalder gir ikke noen imponerende oppløsning og har dessuten en stygg tendens til å havarere grunnet avhengighet av antikvariske drivere. Avspilles ergo på eget ansvar, eller eventuelt via din pent vedlikeholdte 486.

TRACKS

Room I / Goat I / Liquid Observations / Voices / Killing Angels / Coffins Of Snow / Goat II / Sorrow / Balloons / Talking To The Wall / Goat III / Room II

Produsert av Dan Söderqvist, Karl Gasleben og Mikael Fölsch

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments