System Liliputt

System Liliputt, Harpa
Geva Tapes, kassett 1984

System Liliputt = Geir Vasseng; én kassett, én mann. Etter alt å vite er de seks kutt og snaue atten minutter «Harpa» inneholder hva System Liliputt / Vasseng slapp av musikk. Det er ingen stor produksjon, desto bedre da at denne lille mengde musikk er så veldig fin.

Kassetten kom meg for øre en gang i hine hårde dager, som en følge av å være kunde hos Vassengs postordresalg av brukte plater. Med jevne mellomrom landet det kataloger i s/h på a5 ned i postkassen, og en av disse inkluderte beskjeden reklame for egenprodusert musikk.

Av ukjent, og for lengst glemt, grunn, pirret beskrivelsen av hva «Harpa» var. På ytterst magert budsjett av lommepenger ble kassetten hentet hjem, og den falt i veldig smak. Senere ble den glemt, støvet ned, rullet bort og over av alt hva som flere kroner og eldre alder kunne skaffe.

System Liliput, Harpa

Som en av mange der ikke har knotet med kassettspiller siden en gang i forrige årtusen, gikk det langt og lenge innen «Harpa» fikk gjenhør. Nå, med gjenhøret gjentatt og gjentatt på repeat, gir «Harpa» den eksakt samme go’følelse som ved første lytt for mer enn tyve+ år siden.

«Harpa» er en virkelig unik perle innen hjemmesnekret synth- , melankoli- , dysterpop; en norsk alternativklassiker som i sannhet fortjener flere venner.

TRACKS

Dans Til Gunvor / Harpa / Smilet / Sandkorn / Yes Vi Vil / Gatelangs

Produsert av Geir Vasseng