Spandau Ballet på Reformation Tour

Spandau Ballet

Saken har vært mer eller mindre klar noen ukers tid, og i dag kom den offisielle kunngjøring om Spandau Ballets reformasjon. Med det har nok et navn hvis muligheter for gjensyn med så heller skrale ut for bare få år siden, funnet forsoning.

Fra den tidlige rolle som frontfigurer i the new romantics til den senere posisjon som eksekutører av delikat pop for et mainstream publikum, fremstod de fem som en stødig enhet preget av få konflikter. Etter oppløsningen i 1989 kom imidlertid økonomiske uenigheter rundt fordeling av inntekter til syne. Gary Kemp, bandets låtskribent, ble saksøkt av Tony Hadley, Steve Norman og John Keeble, en sak de tapte og som medførte en årelang isfront mellom Gary og hans bror Martin på den éne side og de øvrige tre på den andre side. Rettighetene til bandnavnet ble også tilgodekjent brødrene Kemp, hvilket så Hadley / Norman / Keeble senere turnére sammen under det ydmykende banneret ‘Hadley, Norman and Keeble, ex-Spandau Ballet’.

Dagens pressekonferanse ombord på krigsskipet HMS Belfast i London – ingen tilfeldig valgt arena, HMS Belfast var i 1979 åsted for en konsert som tilhører bandets legendariske øyeblikk – konkluderer en endelig slutt på tvisten. ‘Reformation Tour’ legger ut på første løp i oktober, med åtte bekreftede datoer på de britiske øyer. Langt flere datoer vil komme til, for ‘Reformation Tour’ er annonsert som en verdensturné og ergo også vagt håp om å få dem til vårt nabolag.

Reformation Tour

– 13th Oct. : O2 Arena, Dublin
– 14th Oct. : Odyssey Arena, Belfast
– 16th Oct. : Sheffield Arena, Sheffield
– 17th Oct. : SECC, Glasgow
– 20th Oct. : O2 Arena, London
– 24th Oct. : LG Arena, Birmingham
– 26th Oct. : Metro Radio Arena, Newcastle
– 28th Oct. : MEN Arena, Manchester

Se spandauballet.com for mer informasjon.