Cruel To Be Kind

Nick Lowe, Quiet Please...

Nick Lowe, Quiet Please… The New Best Of
Proper, 2cd+1dvd 2009

Nick Lowe har med sine to seneste studioalbum holdt hus hos det kvalitetsbevisste Proper Records, så når det selskap lisensierer høydepunkter fra Lowes samlede karriere og serverer oss «Quiet Please… The New Best Of»; befinner sakene seg i kompetente hender.

«Quiet Please…» stiller opp hele førtini kutt i kronologisk rekke, fra Lowes spede start som pubrocker i 1974, via pur pop for folk her og nå, og opp til dagens distingverte singer / songwriter. Det aller meste er Lowe solo, men enkelte smakebiter fra hans lek med bl.a. Rockpile, Paul Carrack og Little Village er som seg hør og bør inkludert. Første trykk, såkalt ‘limited edition’ men som likefullt er standard hyllevare akkurat nå, legger dessuten ved dvd med ni promovideoer samt full konsert fra Belgia i 2007.

«Quiet Please…» evner på fortreffelig vis å demonstrere hvilken kløktig låtskriver Lowe er

Personer med større dybdekjennskap til Lowe enn hva denne mann er i besittelse av, vil kan hende finne noe å peke fingeren på med hensyn til låtseleksjon. For meg, og det store flertall, duger dog «Quiet Please…» i rikelig monn. «Quiet Please…» evner på fortreffelig vis å demonstrere hvilken kløktig låtskriver Lowe er, hans vittighet, og i hvor stor grad han har holdt stand mot tidenes skiftende trender. Blant premissmakere har Lowe sjelden – aldri – vært ‘hip’, hvilket har gjort sitt til at mange som ville likt ham aldri har gitt ham sjansen. «Quiet Please…» gir en ypperlig anledning til å bøte på eventuell tidligere ignoranse, og det til en komisk billig penge omfanget tatt i betraktning.

Pent pakket er «Quiet Please…» også; grundig kommentert, illustrert, presentert. Det er utgivelser som denne som avfeier myten om at en best of aldri er mer enn kjappe, kyniske kroner for de involverte.

TRACKS

CD1: (What’s So Funny’Bout) Peace, Love And Understanding / So It Goes / Heart Of The City / Endless Sleep / Marie Provost / I Love The Sound Of Breaking Glass / Cracking Up / American Squirm / Cruel To Be Kind / Without Love / You Make Me / When I Write The Book / Play That Fast Thing (One More Time) / Burning / Heart / Raining Raining / Ragin’ Eyes / Mess Around With Love / Wish You Were Here / L.A.F.S. / Half A Boy And Half A Man / The Gee And The Rick And The Three Card Trick / The Rose Of England / I Knew The Bride (When She Used To Rock And Roll) / Wishing Well

CD2: Lovers Jamboree / Shting-Shtang / All Men Are Liars / What’s Shakin’ On The Hill / Don’t Think About Here When You’re Trying To Drive / Fool Who Knows / Soulful Wind / The Beast In Me / I Live On A Battlefield / Shelley My Love / You Inspire Me / Lonesome Reverie / Faithless Lover / What Lack Of Love Has Done / Man That I’ve Become / Lately I’ve Let Things Slide / Homewrecker / Has She Got A Friend? / Let’s Stay In And Make Love / Indian Queens / I Trained Her To Love Me / People Change / Long Limbed Girl / Hope For Us All

DVD: I Love The Sound Of Breaking Glass / Little Hitler / No Reason / Cruel To Be Kind / Cracking Up / Ragin’ Eyes / Half A Boy And Half A Man / I Knew The Bride (When She Used To Rock And Roll) / All Men Are Liars / Live, Ancienne Belgique Brussels, 2007

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments