MBV utsetter igjen

My Bloody Valentine

Det er ingen hemmelighet at Kevin Shields er noe av en evig somlekopp. Eventuelt ‘perfeksjonist’, hvilket er hva folk i frie yrker gjerne betegnes som når de aldri blir ferdige eller ikke leverer. Tretten år for å justere to grep og én beat, liksom.

My Bloody Valentines karriere er preget, og dels amputert, av Shields’ sendrektighet, noe kun to album i løpet av en offisiell levetid fra 1984 til 1997 forteller det meste om. Historiene rundt tilblivelsen av «Loveless» (1991) – en juvél innen grenselandet shoegazer, dream- / noisepop – er nesten like godt kjent som albumet selv. Innspillingen tok to år, foregikk i nitten studioer, slet ut noe slik som etthundreogfjorten teknikere, og bragte plateselskapet Creation farlig nær bankerott.

Med manglende kommersiell suksess for «Loveless», ble My Bloody Valentine kastet på dør av Creation og endte med det opp i mer eller mindre limbo. Island tok dem rett nok opp i stallen, noe de sikkert angret på i ettertid. Hele forskuddet fra Island gikk med til å bygge eget studio, men noen plater fikk imidlertid Island aldri gleden av å utgi. Kevin Shields – de øvrige medlemmene hadde i realiteten sagt takk for seg på dette tidspunkt – drodlet rundt i studio i årevis, produserte musikk i mengder; og forkastet alt.

My Bloody Valentine, Loveless

«Loveless»

I forbindelse med fjorårets gjenforening og påfølgende festivalrunde, ymtet Shields om mulighetene for utgivelse av deler av det kasserte materialet. Ingen bør holde pusten av den grunn, det kommer neppe – om det overhodet kommer – før Shields er 120% fornøyd. For øyeblikket virker Shields å streve mer enn nok med å godkjenne nyutgivelsene av «Isn’t Anything» (1988) og «Loveless».

Dato for disse har blitt flyttet ett utall ganger i løpet av det siste året, og heller ikke oppgitt slipp nå i februar viste seg å være holdbart. Mandag den 06. april er oppgitt som ny dato, med «Isn’t Anything» som enkel cd og «Loveless» som dobbel med hele albumet inkludert i alternativ, tidligere uutgitt, versjon. I fjor sommer ble årsak for en av de mange utsettelsene oppgitt å være at Shields finspikket på linernotes; om han har gjort seg ferdig med disse og nå plukker på annet vet visst ingen.

Bandet – med den klassiske besetningen Kevin Shields, Colm Ó Cíosóig, Bilinda Butcher og Debbie Googe – er dog ikke lagt på is igjen etter 2008s konserter. Forleden uke ble det annonsert at My Bloody Valentine stiller på årets Coachella Festival den 19. april. Det lever med andre ord fortsatt et vagt håp om at My Bloody Valentine kan våkne fra produksjonsdvalen.

Mer info via www.mybloodyvalentine.org