Lux Interior 1946-2009

Lux Interior

The Cramps’ vokalist døde onsdag den 4. februar, 62 år gammel. Dødsårsaken er oppgitt å være hjertesvikt, latente hjerteproblemer er noe Lux Interior sies å ha levd med i flere år. Han gikk bort på et sykehus i Glensdale, California.

Erick Lee Purkhiser ble født i Stow, Ohio den 21. oktober 1946. I 1972 traff han sin kommende ektefelle Kristy Wallace, sammen dannet de påfølgende år The Cramps og har siden vært kjent som Lux Interior og Poison Ivy. Artistnavnet hentet han fra en bilreklame, som beskrev den aktuelle bilen å ha ‘luxury interior’.

The Cramps ble del av New Yorks vibrerende undergrunn på siste del av 70-tallet og var stadig å høre på legendariske CBGB’s. I likhet med en rekke andre artister som frekventerte nevnte klubbscene, ble CBGB’s The Cramps’ springbrett for senere suksess. ‘Suksess’ er dog et relativt begrep i tilfellet The Cramps. Deres helt unike grep om forskrudd rockabilly og protorock ikledt retrohorror og generell bad taste, kunne aldri bli mat for de riktig store masser. På et bredt undergrunnsplan ble de imidlertid legender, takket være en rekke uhyre sterke albumutgivelser fra 1979 av og gjennom hele 80-tallet. Live var The Cramps dessuten en attraksjon for seg, ikke minst grunnet Lux Interiors posisjon som en av rockens mest ravende hysteriske frontmenn.

The Cramps har gjennom en rekke forskjellige besetninger – men alltid med Lux og Ivy på plass – holdt sirkuset i gang helt opp til i dag. Det er bare få år siden vårt hjørne fikk besøk sist, under Øyafestivalen i 2006. Med Interiors bortgang har vi garantert sett og hørt dem for siste gang, med ham går et av rockens tøffeste, artigste og mest genuine utskudd i graven.

– Se og hør The Cramps tear it up på Øya, Oslo, 2006

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments