Desert of Dreams

Stan Ridgway

Stan Ridgway, San Francisco Great American Music Hall, 2008 – Foto: Troy Paiva

Stan Ridgway er en kar vi sjelden hører mye om eller fra på vår side av dammen. Aktiv er han imidlertid fortsatt, selv om oppmerksomheten rundt ham på ingen måte kan måle seg med antall spaltemetere fra storhetstiden.

Med sine snurrige sanger og fortellinger fra den amerikanske drømmen på vrange og i retning ghost towns, ferdes Ridgway USA rundt jevnt og trutt; mutters alene så vel som i selskap av fullt band. Plateutgivelser via mindre labels drypper også forholdsvis jevnlig, fra høsten 2008 er ep’en «Silly Songs For Kids Vol. 1» (gjort med kone og venner) og livealbumet «Call Of The Northwest – Live In Seattle» nye titler i katalogen.

Helt nytt soloalbum med utelukkende ferskt materiale har vi imidlertid ikke hørt siden 2004s «Snakebite: Blacktop Ballads & Fugitive Songs». Det vil det bli en orden på til kommende vår; «Desert Of Dreams» leveres av a440 Records ‘this spring’. Én smakebit fra albumet – «Turn A Blind Eye» – er allerede til avspilling på MySpace. Turné i hjemlandet følger fra mars av, måtte han nå bare snart ta turen over til oss igjen.