Cupfinalen

Blaupunkt, Tone Rønning

Tone Rønning kauker i studio

Blaupunkt, kjent som Ski Patrol før de fikk for seg å knabbe navn fra det tyske konsernet, var på randen av oppløsning våren 1980. Da det nye og iherdige Torpedo Records tok kontakt og fristet med innspilling av single, grep Blaupunkt sjansen, fikk ny giv og fortsatte til og med utgivelse av album for Sonet i 1982.

Blaupunkt, EP

«Blaupunkt»

Som band var Ski Patrol / Blaupunkt kraftig innviklet i den floke som utgjorde stamklientellet rundt Café Lysthuset, dog uten at det har gitt bandet en like sentral historisk status som mange av de øvrige samtidige. Som best og mest kjent er de for sin skramlete tolkning av Arne Bendiksens «La Meg Være Ung!», inkludert på denne selvtitulerte 7″ og behørig dedisert til Lothar og Wenche, en flittig gjenganger på så ymse kompilasjoner av norsk punk / nyveiv.

Side a og kuttet «Cupfinalen» er imidlertid Blaupunkts beste fra tiden før albumet, dens struttende ska-balaika og vokal på skjev og snei skeis er høyst medrivende; en bit autentisk norsk new wave som fortsatt lar seg høre gjentatte ganger. Akkurat så uskolert og sjarmerende som ting fra ung new wave skal være.

Blaupunkt var på denne innspillingen Kåre Berntzen og Harald Haakstad på gitarer, Bjørn Rølla på bass, Ola Snortheim (som straks etter ble beskjeftiget med De Press) på trommer, mens Tone Rønning stod for kauking. Baksiden av cover opplyser at stasen kostet 12,50 pluss porto kr. 4,-. Bestilte du fem eks. eller flere var det portofritt. Det var da; i dag må du plukke frem fra et par hundrelapper og opp for et pent brukt eksemplar.

Blaupunkt, «Cupfinalen»
– Skrevet av Kåre Berntzen, utgitt av Torpedo Plater, 7″ 1980

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments