Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/wfc/wordpress-font-customizer.php on line 521 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/0/indiestadt.net/httpd.www/wp-content/themes/hueman-pro/addons/pro/infinite/infinite-scroll/class_infinite.php on line 243 Maskindans til musikken – Indiestadt

Maskindans til musikken

Hommage Records

Den observante vil allerede ha merket seg spirene av den Oslo-baserte labelen Hommage Records. Skapt og driftet av Øystein Moe, en mann med stabler av obskure kassetter og singler samt ditto mange kontakter i norsk pophistories noe mer dulgte kriker og avkroker, har Hommage påtatt seg den misjon å avsløre hvilke skatter norsk synth avfødte under 80-tallet.

Blue Mathue, Perfect Pictures

Blue Mathue

En slik ambisjon forteller at Hommage ikke eksisterer for å tjene kroner, Hommage er idealisme, musikkglede og sterkt ønske om å dele med flere. Slike labels kan vi aldri få for mange av, og særs interessant blir Hommage i og med sitt musikalske ståsted. Det ikke minst i et land og en allmue hvor det meste langs aksen fra danseband til black metal er å oppfatte som mer stuerent og akseptert enn synth.

Hommage har flere planer og saker på lager, men et sted må det startes. Og hva er vel da mer naturlig enn å tilegne første katalognummer til en dobbelcd som introduserer og gir oversikt. «Maskindans» lanseres i januar, i digipack med slipcase og utfyllende booklet, proppet til randen med 41 kutt og 160 minutter. Låtlisten(e) er det bare å tippe hatten for, en forsiktig sagt uhyre imponerende samling artister og kutt.

Fra de for de aller fleste av oss totalt ukjente skapninger, til familiære navn og deres første bevegelser. Fellesnevner for samtlige spor er at disse representerer utgivelser som det i dag er nær umulig å finne. Enkelte var endog heller umulige å finne selv den gang de ble utgitt. «Maskindans» er et etterlengtet initiativ, kort sagt et tvingende nødvendig dokument over en spennende men akk så ignorert del av norsk pop og rocks historie.

Mer info via www.hommage.no

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments