Mind Your Own Business

Delta 5, Singles & Sessions 1979-81

Delta 5, Singles & Sessions 1979-81
Kill Rock Stars, cd 2006

Med utspring i samme miljø som de langt mer navngjetne Gang Of Four og The Mekons, musikalsk ikke helt umake førstnevnte og tilsvarende politisk krasse, fikk Delta 5 en heller kort karriere.

Kill Rock Stars har med «Singles & Sessions 1979-81» samlet et slags dokument over hvem og hva Delta 5 var, her er deres tre singler (a- og b-sider) for Rough Trade, tre ulike BBC Sessions med John Peel og Richard Skinner, samt tre livekutt.

Er så dette kapittelet fra Leeds’ postpunk-miljø verdt tid eller oppmerksomhet? Tja og nja. Særs nyskapende var Delta 5 ikke, men to bassistinner og tre kvinnelige sangere som mer synger mot og på tvers av hverandre enn å dele på vokalen gir dog et visst særpreg. Det er basstung, rytmisk postpunk pyntet med tidvis snedig lyrikk, riff sånn litt i rykk og napp, nå og da i fare for å falle ut, ned og til alle kanter.

Smittende energi og entusiasme berger deler av materialet fra å bli semmert, titler som «Mind Your Own Business», «You», «Make Up», «Train Song» og «Circuit» er endog riktig gode. Generelt fremstår kuttene fra de tre BBC Sessions som heldigere og tightere enn singlene.

Totalt er «Singles & Sessions 1979-81» en forholdsvis hyggelig tilvekst i biblioteket, men med mindre interessen for epoken / genren er godt over middels er det ingen utgivelse verdt å jakte.

TRACKS

Mind Your Own Business / Now That You’ve Gone / Anticipation / You / Try / Colour / Delta 5 / Make Up / Triangle / Innocenti / Train Song / Final Scene / Singing The Praises / Shadow / Circuit / Journey

Produsert av Delta 5, Rob Warr og Terry Hammer