In the mood for The Mood

The Mood

For første gang er The Moods lille samling singler gjort tilgjengelig på cd, et kvart århundre etter trioens farvel. Cherry Red lanserte «The Singles Collection» den 21. juli, samtlige a-, b-sider, 12″ mikser og versjoner; effektivt sagt alt.

The Mood kom sammen i 1980, opprinnelig en kvintett fra York, England som debuterte med singelen «Is There A Reason» på deres egen label Romantic Records i 1981. Labelnavnet var neppe tilfeldig valgt, for The Mood siktet seg gjennom musikk såvel som image mot the new romantics. «Is There A Reason» markerte seg godt på ymse uavhengige lister, hvilket medførte kontrakt med RCA.

Fra da av og frem til oppløsningen i 1984 bestod The Mood av trioen John Moore, Mark James og Eric James. Første utgivelse på RCA var en nyinnspilling av «Is There A Reason», etter denne fulgte fire nye singler i årene ’82 til ’84. Av disse skulle «Don’t Stop» og «Paris Is One Day Away» (begge i 1982) bli The Moods største fremganger. «Don’t Stop» ble #59 i England samt kapret en overraskende #10 i USA. «Paris Is One Day Away» klatret til #42 i hjemlandet, kun to fattige plasseringer fra å få opptreden på Top Of The Pops.

The Mood, The Singles Collection

«The Singles Collection»

For RCA holdt den smule suksess The Mood oppnådde ikke mål, et planlagt album ble skrinlagt og The Mood var historie. RCA lanserte dog et minialbum i USA, bestående av kutt hentet fra singlene. En håndfull uutgitte spor (tiltenkt det aborterte albumet) er å høre på bandets nylig opprettede hjemmeside.

The Singles Collection:

Is There A Reason / Waves In Motion / Don’t Stop / Watching Time / Paris Is One Day Away / No-One Left To Blame / Passion In Dark Rooms / The Munich Thing / Don’t Let Me Down / I Don’t Need Your Love Now / She’s Got Me / Is There A Reason (12″ Mix) / Don’t Stop (12″ Mix) / Paris Is One Day Away (12″ Mix) / Passion In Dark Rooms (12″ Mix) / I Don’t Need Your Love Now (12″ Mix) / The Munich Thing (Remix) / Is There A Reason (Original Version) / No One Left To Blame (Original Version)

Se www.themood.info for mer informasjon.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments