Gyrate Plus

Pylon, Gyrate Plus

Pylon, Gyrate Plus
DFA, cd 2007

Pylon. Et tårnlignende inngangsparti til tempel, et avsmalnende tårn, eller eventuelt ganske enkelt en trafikkjegle. Kanskje ikke så interessant i et musikalsk perspektiv, da straks av større interesse bør Pylon fra Athens, Georgia være.

Band i det nære nabolag, R.E.M. og The B-52’s, var – og er – store beundrere av Pylon. Ikke så mye fordi noen av de to nevnte ligner særskilt på Pylon, men som i kraft av inspirasjon og kvalitet i Athens’ musikkmiljø i skiftet ’70/’80.

Pylon var en kvartett med standard instrumentbesetning som vrikket rundt i genren lett nevrotisk new wave, med mye pop, groove og dansbar energi som resultat. De kan minne om Au Pairs (ikke minst pga. Vanessa Hays vokal), så vel som et snillere Gang Of Four eller et nyere navn som Pretty Girls Make Graves. Populære i stor skala ble de aldri, og ei heller har de blitt plukket opp av så fælt mange arkeologer i årene som har passert.

Pylon

Woohoo, look – we have a pylon on stage!

DFAs utgivelse «Gyrate Plus» fra senhøsten 2007 vil kan hende få en håndfull nye til å låne øre. «Gyrate Plus» er debutalbumet «Gyrate» (1980) koblet med debutsingelen «Cool» / «Dub» (1979) samt et par øvrige kutt. Pent presentert med original coverart, litt info og rosende ord fra prominente fans. Et musikalskt mesterverk er det ikke, dog rommer utgivelsen en rekke fine kutt og mye god tidsånd.

Forsøk gjerne «Cool», «Volume», «Feast On My Heart», «Read A Book» eller «Stop It» som første titler for test.

TRACKS

Cool / Dub / Volume / Feast On My Heart / Precaution / Weather Radio / Human Body / Read A Book / Driving School / Recent Title / Gravity / Danger / Working Is No Problem / Stop It / Danger!! / Functionality

Produsert av Pylon, Bruce Baxter og Kevin Dunn

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments