Russian Roulette

The Lords Of The New Church, ST

The Lords Of The New Church, (ST)
I.R.S. / Illegal, lp 1982

Stiv Bator (The Dead Boys), Brian James (The Damned), Dave Tregunna (Sham 69) og Nicky Turner (The Barracudas) samlet i 1981 felles krefter som The Lords Of The New Church. Fire menn med erfaring og suksess fra 70-tallets punkscene, The Lords Of The New Church ble derfor av naturlige grunner oppfattet som en ‘supergruppe’ og omfattet av relativt stor oppmerksomhet i sin samtid.

Noen år senere, etter tre album og sviktende interesse fra publikum, slo flere av de tidligere så positivt innstilte musikkskribenter fast at The Lords Of The New Church var en bedre idé på papir enn i realitet. Sant nok fikk aldri bandet ut sitt fulle potensiale, og hitlister erobret de overhodet ikke, men deres innstilling og holdning til faget rock står det respekt av. Hva de fire forsøkte å gjøre med The Lords Of The New Church, var å balansere sine røtter i kompromissløs punkrock med salgbare snitt av 80-tallets musikkscene. Kommersielt ble resultatet heller mislykket, men musikalsk maktet de i sine beste stunder å koble tradisjonell rawk med 80’s glam på overbevisende måte.

Garasje så vel som gotiske besvergelser, britisk gitarrock så vel som regelrett pop

Debutalbumet «The Lords Of The New Church» fremviser den dualitet som skulle komme til å prege bandet, hvor medlemmenes fortid fra punk blir et fundament som nesten konstant utfordres av amerikansk garasje så vel som gotiske besvergelser, britisk gitarrock så vel som regelrett pop. Mange av de gamle som hadde fulgt de respektive medlemmenes tidligere band falt fra i møte med dette, og mange av de nye og potensielle ble trolig aldri helt kloke på hvilket band The Lords Of The New Church egentlig var. På mange måter et klassisk tilfelle av å tryne mellom flere stoler, om ikke annet har det ført til at bandet har en mer underlig sammensatt tilhengerskare enn de fleste andre.

I «The Lords Of The New Church» får den villige med seg bandets fremste intro og kampsang i «New Church», to av deres aller mest sveisne poprockere i «Russian Roulette» og «Livin’ On Livin'», mektige «Holy War» som mer enn bare litt berører skotsk høyland, foruten rivende rock hvor av «Li’l Boys Play With Dolls» og «Eat You Heart Out» er de store vinnere. Synth stikkes inn både her og der, med «Open Your Eyes» tar denne endog kommando i kompani med discobeat og blåsere; og det hele faller faktisk heldig ut. Sånn med unntak for den noe rotete karusellen «Portobello», lander «The Lords Of The New Church» på begge bein med kvalitet og stil inntakt.

I rockterminologi er The Lords Of The New Church og albumet av samme navn ensbetydende med ‘kult’ som i stilig eller tøft. Dét innebærer gjerne at ikke alt er like godt utført eller vil treffe alle, men at den totale pakken rommer en essens som tiltaler mange selv der kvaliteten eventuelt skjærer seg noe. Om The Lords tilhører de uoppdagede som lokker fra avstand, skal det ikke herske særlig tvil om at «The Lords Of The New Church» er det album som først bør hentes hjem.

TRACKS

New Church / Russian Roulette / Question Of Temperature / Eat Your Heart Out / Portobello / Open Your Eyes / Livin’ On Livin’ / Li’l Boys Play With Dolls / Apocalypso / Holy War

Produsert av The Lords Of The New Church

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments