To Cut A Long Story Short

Spandau Ballet, Gold

Spandau Ballet, Gold
EMI / Chrysalis, cd 2000

Et lite paradoks ved Spandau Ballet er at de, som innledningsvis blant de mest radikale av nyromantikkens store navn, ganske snart ble scenens kanskje mest konservative navn hørt i musikalske toner.

Der Duran Duran beholdt en utfordrende egg og ABC forble eventyrlystne over mange år, spaserte Spandau Ballet etter kort tid inn i en voksen salong for velstelt pop og hvit soul. Men samstundes som deres to første album gir større musikalsk spenning enn de kommende, har det seg også slik at de verken før eller senere var bedre enn på «True» (1983).

Det noe søtladne og sedate ved Spandau Ballet kommer godt frem på «Gold», en utgivelse som samler (nesten) samtlige av bandets singler og dekker hele livslinjen fra 1980 til 1990. De var strengt tatt sterkere som album- enn som singleband, noe som helt sikkert er diskutabelt etter smak og behag, hvilket forteller at hørt fra dette hjørnet så yter ikke «Gold» bandet full rettferdighet.

Om singlene og de største hits er hva som i all hovedsak begjæres, er imidlertid «Gold» det sikreste stikk blant Spandau Ballets mange oppsamlingsheat. Atten kutt og syttisyv minutter over én disk er tilnærmet full pakke, lyd og utvalg er upåklagelig og heftet er riktig fjongt og fint med en god minibiografi samt en håndfull pene bilder mellom permene.

TRACKS

Gold / True / Only When You Leave / Lifeline / Communication / Instinction / Chant No. 1 (I Don’t Need This Pressure On) / To Cut A Long Story Short / The Freeze / Musclebound / Paint Me Down / Raw / Round And Round / Highly Strung / Fight For Ourselves / I’ll Fly For You / Be Free With Your Love / Through The Barricades

Produsert av Tony Swain, Steve Jolley, Gary Langan, Richard James Burgess, Trevor Horn, Spandau Ballet

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments