Brave New World

New Model Army, History

New Model Army, History: The Singles 85–91
EMI, cd 1992

Det vil ikke være helt feil å si at New Model Army var – og fortsatt er – et band som uanfektet av tid og trend løp sitt helt eget løp. Med røtter i punk og med et sterkt politisk engasjement, fant frontmann Justin Sullivan og hans krigere et lojalt og forholdsvis stort publikum på de britiske øyer.

New Model Armys miks av energisk sloganrock, folk, stolt høyland, postpunk og politikk var aldri éndimensjonal; selv om deres hang til refreng i allsang kan vitne om det motsatte. I glimt ikke helt ulike et band som The Alarm, men med større spenn og spenning enn Mike Peters & Co.

«History» samler i kronologisk rekke samtlige singler fra årene under EMI, det vil si perioden 1985 til 1992. Hva det innebærer er at historien ikke er komplett, og at enkelte blinkskudd fra tidlige år savnes. Videre kan noteres at bandet selv ikke er veldig kjær i denne samlingen, en samling de anser som billig cash-in fra EMIs side. De i alt fjorten kutt som ligger her utgjør imidlertid en rett så imponerende rekke.

New Model Armys rock er fengende, folkelig og bærer en standhaftig tro og vilje som smitter. Hadde det ikke vært for deres bastante politiske misjon, ville New Model Army trolig fanget et langt bredere publikum. På den annen side; da ville de nok heller ikke vært New Model Army, men for lengst forfalt til et bredbeint band for stadionrockere.

Sjekk gjerne «No Rest», «Brave New World», «51st State», «White Coats» (en personlig favoritt), «Vagabonds» og «Purity» for en slags fasit på hva New Model Army er.

TRACKS

No Rest / Better Than Them / Brave New World / 51st State / Poision Street / White Coats / Stupid Questions / Vagabonds / Green And Grey / Get Me Out / Purity / Space (live) / Far Better Thing / Higher Wall

Produsert av Andy Wallace, Mark Freegard, Glyn Johns, Justin Sullivan, Robert Heaton, Tom Dowd og New Model Army

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments