(Feels Like) Heaven

Fiction Factory, Throw The Warped Wheel Out

Fiction Factory, Throw The Warped Wheel Out
Columbia, lp 1984

Fiction Factorys smak av suksess er en kort historie. Ni uker med #6 som toppnotering for «(Feels Like) Heaven» på den engelske singlelisten, fulgt av en beskjeden #64 og to uker for «Ghost Of Love». Med «(Feels Like) Heaven» i bakhodet, dens fine melodi i klasse moody pop og hitstatus tatt i betraktning, er det merkverdig at «Throw The Warped Wheel Out» så totalt bommet på albumlisten. Noen eller noe må ha sviktet i markedsføringen.

Det er lite eller ingenting på «Throw The Warped Wheel Out» som kan matche «(Feels Like) Heaven»s eleganse, men band så vel som album er godt og vel tilpasset hva som anno 1984 var oppskrift på korrekt salgsvare. Det er tale om nøye tilvirket pop i det behagelige sjikt og et komp som antyder moderat hvit funk i tråd med datidens fortsatte ekko etter the new romantics. «Throw The Warped Wheel Out» roterer et sted mellom Heaven 17 og ABC, vokalist Kevin Patterson minner her og der mer enn bare litt – kanskje især hørt på «All Or Nothing» – om Martin Fry.

«Throw The Warped Wheel Out» har, også dersom «(Feels Like) Heaven» er satt til side, mye pent å vise til. Så som «Heart & Mind», «All Or Nothing» (også denne sluppet som single), «Hit The Mark», «Ghost Of Love» og «The First Step». Kutt som i all hovedsak preges av boblende slapbass, myke keyboardtoner, små støt av blåsere og Pattersons fine vokal. Det rocker ikke akkurat av Fiction Factory, men de er utvilsomt i besittelse av en viss groove som i heldige øyeblikk kan benevnes som avslappet dansbar.

‘Pent’ er i det hele det adjektiv som best beskriver albumet, pent som i behagelig og veldreid uten spisse hjørner som vekker anstøt. Kun «Hit The Mark» ypper litt i retning røffere innfallsvinkel, og den litt sedate helheten kan ved første møte få albumet til å fremstå noe tannløst og anonymt. Mangelen av det store antall momentante kutt forklarer muligens delvis hvorfor albumet ble tilsidesatt, men det alene er ingen fullgod forklaring. For «Throw The Warped Wheel Out» smyger og vokser etter ganske få runder, for etterhvert å konkludere seg som en samling svært sympatiske spor.

Dagens nedslagsfelt for «Throw The Warped Wheel Out» begrenser seg nok likevel til den og de med over normal interesse for epoken. Er man familiær med stort og smått på den britiske popscene fra denne tiden og aner hvor i mengden Fiction Factory befinner seg, er «Throw The Warped Wheel Out» så absolutt verdt et par spinn.

TRACKS

(Feels Like) Heaven / Heart & Mind / Panic / The Hanging Gardens / All Or Nothing / Hit The Mark / Ghost Of Love / Tales Of Tears / The First Step / The Warped Wheel

Produsert av Peter Wilson og Alan Rankine

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments