Slow Emotion Replay

The The, 45 RPM - The Singles Of

The The, 45 RPM – The Singles Of
Epic / Lazarus, cd 2002

Platekonsumenter uten magemål og med behov for å ha alt av hva enkelte artister utgir, beklager seg støtt og gjerne – og ofte med rette – over samlealbum og singlesamlere som ikke bringer noe nytt til torgs.

Noen ganger har det seg imidlertid slik at et tilsynelatende standard samlealbum skjuler saker som er av interesse også for de som sitter på samtlige av artistens studioalbum. «45 RPM – The Singles Of» er et slikt samlealbum, The Thes eneste av sorten og det med et innhold som så absolutt ikke bare er for de uinnvidde.

Som singlesamler er det verken komplett eller bestående av kun singler, «45 RPM – The Singles Of» er mer en kronologisk bastard av kjent og mindre kjent og rett som det er med det kjente presentert i mindre kjente varianter.

«Uncertain Smile» kommer i den originale, forlengede 7″ versjonen utgitt i 1982; markant annerledes enn albumversjonen og for første gang tilgjengelig på cd. «Perfect» er selvstendig single fra 1983 (vedlagt som bonus på et mindre opplag av «Soul Mining» (1983)), «This Is The Day» ligger som «That Was The Day» og er hentet fra «Dis-Infected EP» (1994).

De tre singlene løftet fra «Infected» (1986) er alle i editerte / diskret remiksede versjoner som – især hva gjelder «Sweet Bird Of Truth» – skiller seg tydelig fra de opprinnelige versjonene. Videre er «December Sunlight (Cried Out)» en nyinnspilling av utgaven på «Naked Self» (2000), og de avsluttende «Pillar Box Red» og «Deep Down Truth» to helt nye kutt.

Summa summarum tilbyr «45 RPM – The Singles Of» mye å bite i for den som er forholdsvis familiær med The The, noe som gjør albumet til et fint supplement til studioalbumene heller enn som en ren oppsummering av singler. Noen perfekt introduksjon for ferske ører er albumet dog ikke; da vil et av The Thes studioalbum i årene 1983 til 1993 gjøre langt bedre nytte.

TRACKS

Uncertain Smile / Perfect / Sweet Bird Of Truth / Infected / Heartland / Armageddon Days (Are Here Again) / The Beat(en) Generation / Dogs Of Lust / Slow Emotion Replay / Love Is Stronger Than Death / That Was The Day / I Saw The Light / December Sunlight (Cried Out) / Pillar Box Red / Deep Down Truth

Produsert av Matt Johnson, Paul Hardiman, Warne Livesey, Roli Mosimann, Gary Langan og Bruce Lampcov

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments