Rip It Up And Listen

Rip It Up And Start Again

Diverse Artister
Rip It Up And Start Again – Postpunk 1978-1984
V2, cd 2006

Simon Reynolds’ «Rip It Up And Start Again – Postpunk 1978-1984» (2005) tok posisjon som en bit klassisk rocklitteratur bare få måneder etter lansering. Når boken nå har fått en partner i cd-format, er det tilfredsstillende å konstantere at lydsporet ikke gjør skam på bokens informative og kvalitative egenskaper.

Det er faktisk en rett så god idé, og spørsmålet er om ikke all pop og rock mellom permer burde vært ledsaget av en cd som kan eksemplifisere og beskrive den musikk og epoke som omtales.

Reynolds har selv plukket de tyve artister og spor som «Rip It Up And Start Again – Postpunk 1978-1984» samler, samt tegnet ned en forklarende linernote til, om og rundt utvalget. Tyve kutt er selvsagt altfor lite til å illustrere hele den bredde som postpunk var, men Reynolds lykkes langt på vei og har funnet frem tyve artister som er tildels svært ulike i uttrykk.

Pulsallama

«The Devil Lives In My Husband’s Body»

Besk kritikk av artist- og låtutvalg blir i en sammenheng som dette meningsløst, for Reynolds vet som oss andre at tyve andre artister og spor kunne forklart postpunk like godt som disse. «Rip It Up And Start Again – Postpunk 1978-1984» er ingen ‘best of’, den er mer som en liten guide og en forsmak som har til hensikt å vekke interesse. Med noen av de kjente, noen av de mindre kjente og noen av de lite kjente representert, bør albumet kunne pirre nyfikenhet blant de helt grønne så vel som blant de mer blaserte.

Nå gjenstår det bare å krysse fingrene for og håpe på fremtidig film, fire timer med «Rip It Up And Start Again – Postpunk 1978-1984» på skjerm vil ikke være å forakte.

TRACKS

The Fall – Fiery Jack / Devo – Praying Hands / Pulsallama – The Devil Lives In My Husband’s Body / Cabaret Voltaire – Sluggin’ For Jesus Part 1 / Josef K – Sense Of Guilt / Scritti Politti – P.A.s. / The Slits – Spend, Spend, Spend / Fatal Microbes – Violence Grows / Robert Wyatt – Grass / Siouxsie & The Banshees – Slowdive / The Raincoats – Only Loved At Night / Young Marble Giants – Choci Loni / The Human League – Dancevision / Thomas Leer – Tight As A Drum / Associates – White Car In Germany / The B-52’s – Give Me Back My Man / John Cooper Clarke – Beasley Street / The Specials – Friday Night, Saturday Morning / Heaven 17 – I’m Your Money / The Blue Orchids – Dumb Magician

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments