From Gardens

Virginia Astley, From Gardens Where We Feel Secure

Virginia Astley, From Gardens Where We Feel Secure
Happy Valley, lp 1983 / Rough Trade, cd 2003

Virginia Astleys stille sommerhage var lenge vanskelig å finne, men for noen få år siden tok Rough Trade tak i spaden, gravde i arkivet, luket i blomsterbeddet og overførte albumet til cd for første gang.

Astleys tanke med «From Gardens Where We Feel Secure» var å tonesette en engelsk landsbyhage sommerstid, fra tidlig morgen til sen kveld. Astleys tanker omgjort til toner er piano, strengeinstrumenter og fløyter som pludrer instrumentale skisser mellom fuglekvitter, kirkeklokker, brekende lam, barnestemmer, tikkende veggur og ymse andre lydkilder.

Det er førti bedøvende behagelige minutter, men hørt en grå vårdag med regndråper mot rute også førti minutter uten særlig dypere hold. «From Gardens Where We Feel Secure» blir som et broderi fra bestemor, en vase med blomster eller kurv med frukt som i bare beskjeden grad evner å stimulere sanser og fantasi.

Dog skal albumet få nye sjanser en varm julidag, muligens vil inntrykket av muzak da vike for besnærende sødme.

TRACKS

With My Eyes Wide Open I’m Dreaming / A Summer Long Since Passed / From Gardens Where We Feel Secure / Hiding In The Ha-Ha / Out On The Lawn I Lie In Bed / Too Bright For Peacocks / Summer Of Their Dreams / When The Fields Where On Fire / It’s Too Hot To Sleep

Produsert av Virginia Astley og Russell Webb