Enhjørning

DumDum Boys

DumDum Boys, Enhjørning
Oh Yeah! / EMI, cds 2006

Ingen har vel egentlig trodd at DumDum Boys’ dager var definitivt talte, derfor er det mer en forventet glede enn en direkte overraskelse at et av landets største band igjen skaper ny lyd. Med «Totem» (1998) gikk DumDum Boys tom for krefter og inspirasjon etter mange år i tet, pause på ubestemt tid ble derfor innvilget.

DumDum Boys, EnhjørningNår «Enhjørning» skurrer i gang og spinner løs, er det nesten som om tiden har stått stille. «Enhjørning» er medium røff DumDum Boys, et tungt driv i kontrollert tempo og et konsist refreng som sitter der det skal etter noen runder. Som låt og forsmak på album den 13. mars mer enn godkjent, men «Enhjørning» når ikke helt opp blant deres virkelige klassikere.

For øvrig må det nevnes at Kristiansen tidligere har skrevet langt skarpere lyrikk enn ved denne anledning, for her er en tekst som dels halter og ikke byr på uforglemmelige one-liners. Smak eksempelvis på ‘Dårlige damer dumper jeg, bra damer dumper meg’, en linje nærmere distriktshøyskole enn klassisk Kristiansen.