Rock ‘N’ Roll E Död

Imperiet, Alltid Rött Alltid Rätt

Imperiet, Alltid Rött Alltid Rätt – En Samling 1983-88
MNW, cd 2002

Det svenske Imperiet mottok i sin tid stor oppmerksomhet i Norge, Imperiet ble av mange oppfattet som eksempel på den type rockband Norge manglet. Spankulerende på en nesten demonstrativ line mellom det alternative og det kommersielle, traff Imperiet ulike grupperinger uten å tape respekt blant premissmakere.

Med rock i presis modernitet koblet til røde holdninger og solidaritetskonserter i Nicaragua, en markant frontfigur i Joachim Thåström og ambisjoner i retning det engelskspråklige marked, var Imperiet såvisst et mer sexy alternativ enn de fleste av tidens norske band.

Årene har dog ikke fart så pent avsted med Imperiet. De forsiktige reservasjoner man nå og da foretok i forhold til Imperiets musikalske format, er i dag plagsomt åpenbare. Imperiets massive bruk av synthbass og keyboards i deres egentlig ganske så tradisjonelle rock, står i ettertid som heller klønete utført og hørt på sitt verste som forferdelig utdatert.

«Rock ‘N’ Roll E Död» holder stand som en reell dødare

At mange av låtene har tapt distanse med årene bidrar heller ikke til å forsterke Imperiets ettermæle. Noen kutt holder fortsatt mål – «Du Ska Va President», «Var E Vargen» og «Kickar» deriblant – , og «Rock ‘N’ Roll E Död» holder stand som en reell dødare (her dessverre i en liveversjon som ikke når helt opp). Foruten det var Imperiet gode i møtet med Taube og Bellman i hhv. «Balladen Om Briggen Blue Bird Av Hull» og «Märk Hur Vår Skugga».

Ellers er det på sin plass å benytte anledningen til å si at «Fred» (org. av Mikael Wiehe) er en av skandinavisk rocks teiteste låter. Ever.

«Alltid Rött Alltid Rätt – En Samling 1983-88» gir et greit riss, på godt og vondt, av et band som noe ufortjent ble rangert som nordens beste rockband rundt midten av 80-tallet. Den eldre «Kickar – Samlade Singlar 1981-1987» (1990) er dog å foretrekke om en konsis samling er hva som ønskes.

TRACKS

Alltid Rött, Alltid Rätt / Du Ska Va President / CC Cowboys / Var E Vargen / Blå Himlen Blues / Jag Är En Idiot / Surabaya Johnny / Kickar / Saker Som Hon Gör / Kriget Med Mig Själv / Österns Röda Ros / 19Hundra80Sju / Guld Och Döda Skogar / Fred / Balladen Om Briggen Blue Bird Av Hull / Märk Hur Vår Skugga / Rock ‘N’ Roll E Död

Produsert av Imperiet, Stefan Glaumann og Jeff Eyrich

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments