Poison Arrow

ABC, Poison Arrow

ABC, Poison Arrow
Spectrum, cd 2002

Spectrum er Universals billigserie bestående av samlealbum med store og mellomstore navn fra konsernets omfattende katalog. Spectrumavdelingens åpenbare fordel i forhold til uavhengige lavprisselskapers tilsvarende samlinger, er at de som setter sammen albumene har langt bedre tilgang til bandenes fullstendige diskografi enn de selskaper som er avhengige av å hente inn tillatelse fra nær og fjern for å benytte materiale. Det igjen betyr at utgivelser på Spectrum ofte har en rett så akseptabel track liste.

«Poison Arrow» henter singler og albumspor fra samtlige av ABCs fem studioalbum på 80-tallet, fra «The Lexicon Of Love» (1982) til «UP» (1989). I tillegg er det gitt plass til debutsingelen «Tears Are Not Enough» (i demoversjon, riktignok) og dens b-side «Alphabet Soup». Totalt sett rommer «Poison Arrow» mer enn nok konfekt til å forklare ABCs kvaliteter, men selv om albumet har en fint sammensatt track liste så er det likevel ett par underligheter her. «UP» er – albumets manglende suksess tatt i betraktning – overrepresentert med sine fire spor, og det skal godt gjøres å forklare hvorfor «When Smokey Sings» (som ble ABCs største hit i USA i 1987) og «Be Near Me» er utelatt.

Poison Arrow

«Poison Arrow»

Så mange tårer verdt å gråte over disse ankepunktene er det likevel ikke, ikke så lenge de seksten sporene som er på plass utgjør en fin rekke med forsvinnende få nedturer. «Poison Arrow» resulterer derfor i 69 vel anvendte kroner for alle som ønsker en første prøvesmak på ABCs fyldige, amorøse popfinesse.

TRACKS

The Look Of Love (Part 1) / Poison Arrow / Tears Are Not Enough (Demo) / The Night You Murdered Love (Sheer-Chic Mix) / Fear Of The World / North / Never More Than Now / S.O.S. / Think Again / I’m In Love With You / One Better World / Vanity Kills / The Greatest Love Of All / Alphabet Soup / Tower Of London / King Money

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments