Acoustic Cure

The Cure, Greatest Hits

The Cure, Greatest Hits
Fiction, 2cd 2001

Disse egenrådige men elskverdige briter er på ingen måte fremmede med hitsamlinger fra tidligere, men deres foreløpig siste variant innehar foruten gamle, kjære spor en forlokkende bonusrosin. Det vil si dersom man setter kronene på den doble utgaven av «Greatest Hits».

Første cd er den sedvanlige hitparaden, som gjennom atten spor dekker bandets levetid helt opp til utgivelsen av denne samleren. Atten spor innebærer mangt som er verdt begjær, men også biter av savn for alle med godt kjennskap til bandets produksjon. Som en representativ introduksjon for uinnvidde oppfyller imidlertid «Greatest Hits» sin misjon.

Lokkematen for alle som allerede kjenner sin The Cure er cd2, en cd inneholdende de samme atten sporene som cd1 med den forskjell at de her kommer i akustiske versjoner. Samtlige spor en nyinnspilte i forbindelse med utgivelsen, fanget live i studio den 13. august 2001.

Lureri og taskenspill for å få fans til å kjøpe gammelt materiale om igjen lagt til side, så må det være lov til å si at disse opptakene gir fullverdig valuta for skillingene. En rekke vinnere i nye drakter kan aldri bli verre enn i det minste fall interessant, noe som gjør «Acoustic Hits» til et alternativ på dager hvor man ellers måtte være mett på The Cure.

TRACKS

CD1 – Greatest Hits: Boys Don’t Cry / A Forest / Let’s Go To Bed / The Walk / The Lovecats / Inbetween Days / Close To Me / Why Can’t I Be You? / Just Like Heaven / Lullaby / Love Song / Never Enough / High / Friday I’m In Love / Mint Car / Wrong Number / Cut Here / Just Say Yes

CD2 – Acoustic Hits: Boys Don’t Cry / A Forest / Let’s Go To Bed / The Walk / The Lovecats / Inbetween Days / Close To Me / Why Can’t I Be You? / Just Like Heaven / Lullaby / Love Song / Never Enough / High / Friday I’m In Love / Mint Car / Wrong Number / Cut Here / Just Say Yes