Laura Branigan 1952-2004

Laura Branigan

Den amerikanske artisten Laura Branigan døde av blodpropp i hjernen torsdag 26. august, bare 52 år gammel. For de aller fleste i Norge vil hun huskes best for singelen og albumet «Self Control», to utgivelser som tilhørte de mest solgte platene her hjemme i 1984.

Branigan innledet sin karriere på midten av 70-tallet som backingsangerinne for Leonard Cohen. Hennes innsats for Cohen bragte henne platekontrakt med Atlantic, debutalbumet «Branigan» ble lansert i 1982. Dette albumet og oppfølgeren «Branigan 2» (1983) avstedkom tre større singlehits med «Gloria», «Solitaire» og «How Am I Supposed To Live Without You». Sistnevnte ble skrevet sammen med den da ukjente Michael Bolton. Branigan markerte seg i disse årene i både USA og England, men det var likevel Europa – og da ikke minst Tyskland – som skulle bli hennes aller største marked.

Med albumene «Self Control» (1984) og «Hold Me» (1985) markerte Branigan seg som en av de mest populære kvinnelige popartistene rundt midten av 80-tallet. I Norge oppnådde disse albumene henholdsvis 3. og 12. plass på salgslistene, mens singelen «Self Control» i ukesvis pendlet mellom 2. og 3. plass. «Self Control» holdt seg på den norske topp 10 i tretten strake uker sensommeren og høsten 1984.

Laura Branigan, Self Contol

«Self Contol», 1984

I likhet med mange andre av tiårets popstjerner forsvant også Branigan fra det store rampelyset ved inngangen til 90-tallet. Hun klarte aldri å gjenta den musikalske suksessen fra første halvdel av 80-tallet, men jobbet helt til det siste med musikk både på plate og scene foruten at hun gjennom hele 90-tallet hadde en liten karriere som film- og tv-skuespillerinne.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments