Rattle and Hum

U2, Rattle And Hum

U2, Rattle And Hum
Island, 2lp 1988

«Rattle And Hum» fremstår først og fremst som en souvenir for fansen, en bastard av et album som blander gamle livefavoritter og coverlåter med nye studioinnspillinger og krydrer det hele med innklippede dialoger, lydkutt, og intervjusekvenser.

En slik pakke er selvsagt snadder for enhver dedisert tilhenger av hvilket som helst band, men for den tilfeldige lytter vil det trolig bare fortone seg rotete og lite interessant. Dette da myntet på selve albumet «Rattle And Hum», filmen av samme navn hvis denne utgivelse er soundtracket til evner på bedre vis å engasjere også de ikke-troende.

Å avfeie albumet som en utgivelse utelukkende rettet mot fansen blir likevel noe for enkelt da kvaliteten på opptil flere av de nye sporene for det første (nesten) matcher og deretter innholdsmessig blir en naturlig forlengelse av «The Joshua Tree» (1987). «Van Diemen’s Land», «Desire», «Angel Of Harlem» og «Heartland» er – om enn ikke essensielle – så absolutt respektable låter i U2s etterhvert fyldige backlog.

Spennende å høre disse til tider oppblåste og selvhøytidelige irene søke seg tilbake til rockens røtter og mytenes Amerika

For øvrig er det spennende å høre disse til tider oppblåste og selvhøytidelige irene søke seg tilbake til rockens røtter og mytenes Amerika. Mange rynket selvsagt på nesen over at U2 våget seg til å musisere med navn som Bob Dylan, B.B. King og endog langt på vei å adoptere for lengst avdøde Hendrix ved to ulike anledninger på albumet. Men på «Rattle And Hum» som på det meste annet bandet har foretatt seg, fremstår de til syvende og sist som forsøksvis ærlige og oppriktige.

Er man relativt ukjent med bandet – nye generasjoner kommer til hver eneste dag – og akter å samle U2s utgivelser fra scratch så er imidlertid ikke dette albumet å starte samlingen med. «War» (1983), «The Joshua Tree» (1987), «Acthung, Baby!» (1991) samt en personlig favoritt i «October» (1981) er de titlene som er av absolutt nødvendighet, og så kan «Rattle And Hum» heller føyes til ved en senere anledning.

TRACKS

Helter Skelter (live) / Van Diemen’s Land / Desire / Hawkmoon 269 / All Along The Watchtower (live) / I Still Haven’t Found What I’m Looking For (live) / Freedom For My People / Silver And Gold (live) / Pride (In The Name Of Love) (live) / Angel Of Harlem / Love Rescue Me / When Love Comes To Town / Heartland / God Part II / The Star Spangled Banner / Bullet The Blue Sky (live) / All I Want Is You

Produsert av Jimmy Iovine

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments